Camping de Schaapskooi in Hellendoorn

Camping de Schaapskooi ligt in het buurtschap Marle, vlakbij Hellendoorn in de provincie Overijssel (Twente en Salland).

Bent u op zoek naar een kleinschalige, rustige camping in de buurt van Hellendoorn, Den Ham, Nijverdal of Wierden? Dan is kamperen bij SVR Camping de Schaapskooi in Hellendoorn een prima optie. Camping de Schaapskooi ligt aan de rivier de Regge – op de grens van Twente en Salland – midden tussen uitgestrekte bossen en weilanden, natuurgebieden en natuurreservaten.

In het gebied rond Hellendoorn, Nijverdal, Ommen en Vroomshoop liggen vele mooie natuurgebieden en natuurreservaten. De bekendste is ongetwijfeld Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Een prachtig en uniek natuurgebied met één van de grootste aaneengesloten ‘droge’ heidegebieden van Europa. De hoogteverschillen, golvende heidevelden, uitgestrekte bossen en prachtige vergezichten doen bijna on-Nederlands aan. In Nationaal Park Sallandse Heuvelrug kunt u prachtige wandel- en fietstochten maken. U vindt er tevens veel zeldzame flora en fauna.

Camping de Schaapskooi ligt aan de Regge

Gemotoriseerde vaartuigen zijn op de Regge niet toegestaan. Dat betekend alle rust en ruimte om mooie kanotochten te maken. De afgelopen jaren is er veel gedaan aan natuurontwikkeling langs de Regge. Met als resultaat een prachtige, natuurlijke omgeving. De waterkwaliteit van de Regge is prima. Je kunt daarom gerust een frisse duik nemen of een lekker stukje zwemmen. Onderweg zijn vele mooie plekjes voor een picknick langs de waterkant.

Wandelen en fietsen rond Hellendoorn

Voor liefhebbers van natuur, wandelen en fietsen, is Camping de Schaapskooi de perfecte uitvalsbasis. In het gebied tussen Holten en Ommen vindt u een groot aantal natuurgebieden waar het goed wandelen is. O.a. Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug, de Lemelerberg, de Archemerberg, Zandstuve en het Vechtdal. denk hierbij aan glooiende bossen, uitgestrekte weidegebieden en heuvelachtige heidevelden. Ervaar de ruimte, openheid en stilte van deze prachtige natuurgebieden.

Onderstaand alvast een paar suggesties voor mooie wandel en fietsroutes rondom Hellendoorn

Wandelen

Fietsen

Fam. Meilink
Hellendoornseweg 48
7447 SH Hellendoorn
Tel: 0548 – 681352
info@riemeilink.nl

© Copyright - Camping de Schaapskooi